1. Cenuşăreasa Rossa din Formula 1

  Miliardari, maşini scumpe şi destinaţii exotice. În această lume aparent strălucitoare a vrut să pătrundă Forza Rossa, prima echipa românească de F1, condusă la vedere de fostul politician PSD Ion Bazac. Teoretic, proiectul este sută la sută privat. Din umbră, a fost susţinut de Victor Ponta. Investigaţia ProSport a nimerit într-o încrengătură de firme fantomă, personaje controversate şi culise întunecate

  Sunt  sau nu bani publici angajaţi în proiectul Forza Rossa? Comunicatorii echipei şi Victor Ponta neagă, surse ProSport susţin contrariul. Investigaţia a pornit de la un fost fotbalist la Steaua în anii '80, fost şef de autobază de Braşov, care a fost transformat peste noapte din spălător de podele în fabrica echipei Caterham în director şi acţionar în Formula 1. Firul poveştii începută cu Cojocar, fostul atacant considerat mort de foştii săi colegi, duce din România în Cipru, din Malaezia în Marea Britanie, trecând prin Elveţia, Germania şi Abu Dhabi . Pe parcurs veţi descoperi mecanismele reale care acţionează maşinăria de făcut bani numită Formula 1, controlată de mai bine de 3 decenii de Bernie Ecclestone.

 2. L-am găsit pe Cojocar, spălătorul devenit peste noapte director în Formula 1. Interviu fascinant cu fostul atacant al Stelei. "Mi-au zis: «Ai fost fotbalist, nu poţi spăla pe jos. De mâine eşti director»"

  Publicat la: 24 oct 2014

  Ştirea e generoasă: un român e director şi acţionar unic la o firmă insolventă care asigură bunul mers la echipei de Formula 1, Caterham. Englezii spun că e vorba despre fostul jucător al Stelei din 1988, Constantin Cojocar, fotbalist descoperit de Mircea Lucescu la Corvinul, însă Ştefan Iovan spune că fostul atacant care a jucat în semifinala Cupei Campionilor cu Benfica de acum 26 de ani ar fi mort.
  2
 3. Trei erori majore din comunicarea Forza Rossa: "Am acceptat sarcina de a promova România". Miza: minimum 70 de milioane de euro pe an. Cine face parte din "reţeaua" lui Bazac şi adevăratul motiv pentru care nu a garantat la FIA 20 de milioane de euro

  Publicat la: 16 mar 2015

  50 de milioane de euro trimişi din România într-un cont din Elveţia pentru o activitate legată de Formula 1 reprezintă o ştire care îşi face cu greu loc printre valurile de reţineri, arestări şi trimiteri în judecată din ultimele săptămâni. Odată legat numele Ponta, informaţia mai urcă nişte poziţii în lista cu priorităţi a subiectelor din marile redacţii.
  14