Atenţie, Forza Rossa! S-a ieftinit intrarea în Formula 1. Noi dezvăluiri despre prima echipă românească, susţinută de Victor Ponta, şi diversiunea comică a MTS prin care acoperă implicarea fostului ministru Bănicioiu

Atenţie, Forza Rossa! S-a ieftinit intrarea în Formula 1. Noi dezvăluiri despre prima echipă românească, susţinută de Victor Ponta, şi diversiunea comică a MTS prin care acoperă implicarea fostului ministru Bănicioiu

Un investitor care doreşte să intre în Formula 1 în 2015 cu costuri mici are poarta deschisă chiar de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA). După ce echipa Marussia a intrat în faliment, iar echipamentele ei vor fi vândute la licitaţie în curând la preţuri reduse, FIA a anunţat pe 1 decembrie că echipa Caterham, aflată momentan în insolvenţă, va beneficia de o dispensă în 2015 dacă va fi cumpărată până la finalul anului.

Scenariu ipotetic: dacă afaceristul apropiat PSD Ion Bazac mai vrea să introducă Forza Rossa, proiectul românesc sprijinit de premierul Victor Ponta, în Formula 1 în sezonul următor, ultimele evenimente îi înlesnesc accesul. Cheia o reprezintă finanţarea, iar Ponta – cel care a semnat acte Forza Rossa – nu mai are aparent forţa politică de a susţine proiectul.

Ce înseamnă dispensa obţinută de Caterham, echipă cumpărată pe 2 iulie de o companie elveţiano-arabă consiliată de Colin Kolles, cel care urma să fie directorul Forza Rossa în 2015? Explică Sam Collins, jurnalist britanic la renumita revistă Racecar Engineering:

“Nu sunt diferenţe majore între regulile din 2014 şi 2015, însă dispensa va permite celor de la Caterham să păstreze nasul monopostului şi motorul din 2014. Nasul din 2014 este considerat în continuare sigur, însă regula a fost schimbată pentru că maşinile erau considerate prea urâte. Maşina CT05 a celor de la Caterham, păstrată şi în 2015, înseamnă o sumă mare de bani salvată. Cine controlează Caterham nu va trebui să investească în design şi în construirea unei maşini noi şi va putea folosi un staff mai puţin numeros. Motoarele vor fi mai ieftine pentru că Renault va avea voie să folosească piese de pe motorul din 2014”.

Aşadar, FIA a făcut cadou o intrare la reduceri în Formula 1, dar cine va fi fericitul beneficiar al oportunităţii? Potrivit lui Finbarr O’Connell, administratorul juridic de la Caterham, “avem mai mulţi potenţiali cumpărători”.

În acest moment, Caterham este o echipă ale cărei drepturi intelectuale (IP) sunt deţinute de 1MRT, companie cumpărată pe 2 iulie de Engavest, compania consiliată de româno-germanul Colin Kolles, de la omul de afaceri malaezian Tony Fernandes. Ulterior, Kolles a construit o reţea de firme, CF1 Grand Prix Holdings, CF1 Grand Prix Limited şi CF1 Motor Sport, controlate de oamenii săi. În plus, firma Caterham Sport Limited, subsidiara 1MRT, are un director român, Constantin Cojocar, fost fotbalist la Steaua devenit şef în Formula 1 la o zi  după ce făcea curăţenie în fabrica echipei situată în Langley, Oxfordshire. Contactat de ProSport pe 24 octombrie, Cojocar a recunoscut că lucrează pentru Colin Kolles.

CITEŞTE AICI INVESTIGAŢIA PROSPORT ÎN CAZUL FORZA ROSSA ÎNTR-UN FORMAT NOU PENTRU MEDIA DE SPORT DIN ROMÂNIA

Media internaţională şi surse ProSport susţin că intrarea lui Kolles la Caterham a avut ca scop final accesul Forza Rossa în Formula 1 pe o cale ocolită. Echipa românească s-ar fi contopit cu echipa britanică şi ar fi preluat IP-ul de la 1MRT. Motivul discreţiei ar fi fost implicarea misterioasă a premierului român Victor Ponta care nu trebuia să devină un subiect public într-un an electoral tulbure. Dovada că subiectul e sensibil este refuzul ministrul Nicolae Bănicioiu, liderul unei delegaţii Forza Rossa la sediul FIA în februarie 2014, de a răspunde întrebărilor ProSport. Victor Ponta a negat că a semnat acte Forza Rossa, dar n-a elucidat misterul prezenţei subalternului şi prietenului său Bănicioiu la Geneva: “Întrebaţi-l pe el! Eu răspund pentru mine!!”.

Kolles i-a propus lui Bazac să cumpere Caterham

Colin Kolles a negat acest orice legătură dintre Caterham şi Forza Rossa. Surse din interiorul companiei lui Bazac susţin că, imediat după ce Engavest a cumpărat Caterham, Kolles i-ar fi propus lui Bazac să trateze cu acţionarii “necunoscuţi” arabo-elveţieni. Răspunsul fostului ministru PSD ar fi fost un refuz: “Eu vreau o echipă românească”. Preluarea Caterham i-ar fi permis însă transformarea în echipă românească, deşi Kolles şi Bazac susţin contrariul. Un exemplu: în 2004, echipa britanică Jaguar Racing a fost cumpărată de omul de afaceri Dietrich Mateschitz şi s-a transformat în echipa austriacă Red Bull Racing, viitoare campioană mondială.

Informaţia este valoroasă. De ce ar fi cumpărat Engavest, consiliată de viitorul director de la Forza Rossa, o echipă pe care, după numai câteva zile, avea să o ofere la vânzare mai departe celor de la Forza Rossa? Explicaţiile Forza Rossa sunt străvezii, Colin Kolles refuză să vorbească, însă tatăl său şi Cojocar au discutat cu reporterii ProSport, iar declaraţiile lor alimentează legăturile Caterham – Forza Rossa.

A doua informaţie a zilei de 2 decembrie este anunţul oficial al începerii procedurilor legale ale firmei Engavest împotriva fostului proprietar Tony Fernandes. Intenţia fusese dezvăluită pentru ProSport de tatăl lui Colin Kolles, Romulus, încă de acum două săptămâni. Acţionarii “necunoscuţi” ghidaţi de Kolles au intrat într-un process de arbitraj prin care solicită controlul asupra Caterham plus despăgubiri. “Fiul meu cere peste 100 de milioane de euro. N-a pierdut niciodată un proces în Formula 1”. Potrivit jurnalistului Adam Cooper, tabăra lui Kolles este “dispusă să ajungă la o soluţie fără a mai fi nevoită să meargă în instanţă”.

  • Dacă proiectul Forza Rossa este mort, aşa cum susţine compania lui Bazac, atunci Kolles poate rămâne cu o sumă importantă de bani şi cu controlul asupra unei echipe de Formula 1.
  • Dacă Ion Bazac vrea în continuare să intre în F1, Kolles îi poate pune la dispoziţie o echipă obţinută la “reducere”, cu o dispensă de la FIA. Timpul nu este pierdut. Federaţia internaţională permite în continuare înscrierea unei echipe în sezonul 2015. Acum 9 ani, echipa Super Aguri a obţinut dreptul de a participa în sezonul 2006 chiar pe 26 ianuarie 2006, cu o lună şi jumătate înainte de prima cursă din Bahrain.

Diversiunea comică a MTS în urma solicitării ProSport

În aşteptarea evenimentelor, reporterii ProSport au descoperit o încercare comică de diversiune a ministerului Tineretului şi Sportului. Pe 17 noiembrie, ProSport a solicitat MTS punerea la dispoziţie a documentelor duse de fostul ministru Nicolae Bănicioiu la sediul FIA, în februarie 2014. Neoficial, ministrul Gabriela Szabo a comunicat că “actele nu se află în minister”. În paralel însă, pe 20 noiembrie, consilierul Cristian Bocşa trimite o adresă către Victor Drăgan, secretarul general al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), prin care îl informează despre cererea ProSport şi îi solicită “un punct de vedere”.

Solicitarea este uimitoare. Este ca şi cum un jurnalist întreabă preşedinţia americană despre nişte acte semnate de fostul preşedinte George W. Bush la o întâlnire cu Vladimir Putin pe tema unor investiţii în statul Kosovo, iar americanii pasează mai departe cererea guvernului kosovar, nerecunoscut de Rusia, cerându-le actele şi un punct de vedere.

FRAS este o federaţie afiliată MTS, însă nu este recunoscută de Federaţia Internaţională a Aumotobilului care agreează ACR. Niciun membru FRAS nu a făcut parte din delegaţia la sediul FIA condusă de ministrul MTS Bănicioiu, însă federaţiei i se cer indirect nişte acte şi un punct de vedere. Un simplu răspuns negativ al FRAS ar fi fost, probabil, pasat mai departe către ProSport ca o dovadă a lipsei de implicare a autorităţilor în proiectul Forza Rossa.

Răspunsul preşedintelui FRAS, Ovidiu Mazilu, nu a fost unul simplu. Pe pagina sa de Facebook, Mazilu a scris:

“De-a dreptul halucinant este sa-ti ceara Ministerul tie, Federatie Romana de Automobilism, abia acum cand mamaliga a explodat (in presa), un punct de vedere asupra vizitei din februarie (!!!) a d-lui ex-ministru al sportului Banicioiu, la Federatia Internationala a Automobilului. Si daca nu cumva stii ce acte s-ar fi depus acolo. Te doare mintea cum merg lucrurile in tara asta...”

 

Răspunsul oficial trimis de FRAS este un reproş adus MTS pentru modul în care întreţine ambiguitatea în cazul afilierii FRAS la FIA. Acesta este un alt subiect însă de care ProSport se va ocupa în săptămânile următoare.

Până atunci, ProSport încă aşteaptă un răspuns din partea lui Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sportului, actual al Sănătăţii, şi cere din partea MTS documentele duse de acesta la sediul FIA de lângă Geneva.

Autor: Costin Ştucan