Ponta, de la "Nu am semnat nimic!", la "Există două tipuri de susţinere!" Reacţia premierului după dezvăluirile ProSport! Cum explică semnătura de pe actele Forza Rossa

Ponta, de la "Nu am semnat nimic!", la "Există două tipuri de susţinere!" Reacţia premierului după dezvăluirile ProSport! Cum explică semnătura de pe actele Forza Rossa

ProSport a prezentat astăzi dovada clară că că Victor Ponta a minţit în privinţa implicării sale în proiectul Forza Rossa - prima echipă românească de Formula 1, iar reacţia Primului Ministru al României nu a întârziat să vină.

La 99 de zile de la dialogul în care Victor Ponta a negat că a semnat acte Forza Rossa, reporterii ProSport au reuşit să obţină dovada că premierul României nu a spus adevărul! Dovada este o hârtie A4 cu antetul Guvernului României, având numărul de înregistrare 5/587 din 5 februarie 2014 scris peste ştampila „Cabinet Prim-Ministru”. În colţul din stânga jos, uşor inclinată spre stânga, apare semnătura care dărâmă afirmaţiile lui Ponta şi ale celorlalte persoane contactate de ProSport în ultimele 4 luni şi jumătate.

Deşi, iniţial, într-un dialog cu reporterii ProSport a precizat că "nu a semnat actele Forza Rosa", odată cu publicarea documentului pe care apare iscălitura sa, Victor Ponta şi-a schimbat abordarea, iar în cursul zilei de astăzi a postat pe pagina de Facebook o serie de explicaţii.

"Susţinere simbolică"

Acesta a ţinut să precizeze că susţinerea sa în cazul Forza Rossa este una "simbolică", nicidecum oficială ("care presupune şi un angajament financiar"). În ajutorul afirmaţiilor sale, Victor Ponta prezintă documente în care şi-a arătat susţinerea "oficială" pentru proiecte precum organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2020 în România sau a Finalei Eurovision din 2015.

"Există două tipuri de susţinere - susţinerea simbolică (şi aici se încadrează cazul legat de Formula 1; de altfel, în documentul ataşat se vede că scrisori de susţinere au mai transmis, legitim, şi alte personalităţi), respectiv, susţinere care presupune şi un angajament financiar - aşa cum a fost, de exemplu, eventualitatea organizării Eurovision la Bucureşti (vedeţi în ataşament scrisoarea transmisă anul trecut, odată cu participarea la concurs a Paulei Seling), organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret în 2020 (cele pe care le vrem organizate în România) sau pentru Campionatele europene de gimnastică sau fotbal.

Nu am semnat aplicaţia depusă la FIA pentru înscrierea unei echipe româneşti în Formula 1. Nu mi-a fost solicitat şi nu am promis iniţiatorului proiectului sprijin financiar din partea Guvernului, aşa cum am spus public de fiecare dată!
", se arată în mesajul publicat de premier.

 

 
 
  • Imaginile prezentate de ProSport arată că documentul semnat de Victor Ponta este inclus în dosarul de aplicaţie depus la FIA. Jurnaliştii britanici şi sursele ProSport susţin că Bănicioiu a dus dosarul la Geneva în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului. Pe banii cui? După trei luni, Bănicioiu a răspuns, la Gândul LIVE: "Am fost pe banii mei".

ProSport publică joi un nou episod din investigaţia Forza Rossa, primul în care apar indicii despre o sumă de bani transferată din România într-un cont bancar din Elveţia.


Aceasta este o bucată din dialogul pe SMS avut de reporterii ProSport cu premierul Victor Ponta, în data de 25 noiembrie 2014


 

Dă click pe imaginea de mai jos pentru a citi episoadele investigaţiei Forza Rossa publicate până acum de ProSport într-un format nou pentru media de sport din România

Autor: